Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Saturday, June 11, 2011

A little bit of this and that

warning : entri depressing

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua kaki singgah dan kaki multipost blogwalk menggunakan aplikasi tertentu.. ehem. 

Aku malas nak mintak maap sebab tiap kali aku lambat update blog aku je mule la rasa tak sedap ala bersalah sebab aku tahu walaupun visitor aku boleh dikira dengan jari jika dibiarkan standalone, masih ada yang sudi singgah. kalau tak bermaksud untuk singgah pun sebab stumble upon atau tersandung diatas. heh. 

susah jadi orang banyak pikir tapi susah nak laksanakan ni, bagi yang tidak mengalami atau tidak pernah berhadapan dengan orang macam aku ni mungkin tidak faham, bagi yang faham terima kasih. Aku rasa..... 
menjadi seorang yang banyak berfikir tapi tak dapat atau sukar melaksanakan sesuatu adalah sgt tak best. sebab orang "tak nampak" kita as in perbuatan. kalau diorang dapat baca fikiran macam Xavier lain la ye dok?

hampir seminggu aku tak update blog aku nyer rss reader pun menurun dari 144 ke 136, which is depressing, i know its only numbers but, i dont know, maybe i should delete that widget from my blog, just for the sake of preventing me from getting stressed out from the...... ah forget it. dah le kurang dikomen, salah aku jugak, banyak fikir je tapi tak luahkan dekat blog, camne nak luahkan, dah ada penyakit banyak fikir dalam dna aku.   seingat aku dulu kecik-kecik takde la camni, sejak bila plak hormon kick in aku pun tak tahu, nasi dah jadi bubur, maybe aku kena beli pil hormon testosteron? wahaha...  OMG

Sigh... aku rasa korang nak baca selanjutnya pun korang rasa depressed, korang akan terfikir " Ah, apa punya entri ni, tak syok ah nak baca --leave--" hehe, sorry for the rant. sometimes you just gotta let it out to something and that something that have is my blog, walaupun blog aku tak memahami aku sebab ia hanya dinding, tapi ia tetap disitu bila aku perlukannya, dan hanya bila aku ada akses internet hahaha..... aha.. hmm.

lepak cc pun tak ada game best, customer cc makin kurang hajar tak jaga adab, budak-budak masuk buat hal cilok headphone, yang baru nak besar berlagak besar, yang dah tua tak nak tunjuk contoh yang baik, yang berpeluang pergi ke sekolah tak nak ke sekolah, yang dapat kawan baik tak nak hargai dan hormati, yang dapat awek lupa tanah, yang ada kelulusan.... haha... panjang gila aku ranting...

sudah sudah la tu... maaf ya kalau korang rasa aku tak betul dan hanya tahu komplen, aku tahu dunia ini bukan hanya dipenuhi oleh pengisian yang tidak baik dan korang at least akan kata atau akan tulis "everything happen for a reason". tetapi tong menadah air paip akan penuh dan melimpah jua.....

cerita yang aku ingin tulis tapi tidak tertulis:
- i passed 2/3 of nemomimosh GA
- d_hatie 10 days challenge
- pengalaman 1st time ke pkns shah alam
- sweepstake naik level 10 dapat alienware
- percubaan aku untuk fully edit blog template
- percubaan melukis macam shada wentz pakai paint
- dan banyak lagi...


ah shucks. thx for visiting ^_^. enjoy this song.


Lagu : Kebanggan Orang Melayu
Dinyanyikan oleh : Saufi
Artis Asal : Rampa

tidak jauh dari rumahku
ada sebuah balai raya usang
disebelahnya rumahmu
yang menjadi kediaman tok penghulu

namamu menjadi sebutan
jelingan matamu sungguh menggoda
senyumanmu menggegar iman
wajahmu mirip susan lankaster

sayang, cuma perangaimu saja
tak dapat menawan hatiku ini
walau kau anak ketua kampung
padaku kau tak harus sombong

biarpun ramai yang bermimpi
dirimu ingin dijadikan pasangan
aku sedikitpun tak hairan
mengingatkan sikapmu ku tak lalu makan

nona, kebanggaan orang melayu bukan terletak pada wajah yang ayu
ingat, rupamu yang cantik itu, tetap akan dimakan waktu

nona, kebanggaan orang melayu bukan terletak pada wajah yang ayu
ingat, rupamu yang cantik itu, tetap akan dimakan waktu

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...