Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Friday, May 27, 2011

Tips@TSR : TweetDeck Untuk Google Chrome =)

Assalamualaikum~

Sempena aku akan jaga cc jap lagi ganti kawan aku yang rasa-rasa dia x larat nak jaga dah sebab demam, aku nak ajak kawan-kawan blogger yang menggunakan browser Chrome sebagai browser utama untuk berblogging, untuk menggunakan satu aplikasi hebat yang akan memudahkan korang untuk catch-up dengan latest post dari kawan-kawan di ping blog @ FB mahupun twitter.. memperkenalkan..

Klik gambar untuk install.
Dengan menggunakan TweetDeck untuk Chrome kerja merja untuk stay uptodate dengan post kawan-kawan blogger menjadi sgt mudah! dalam satu frame di browser Chrome, korang boleh reply, make new comment untuk FB atau twitter, like, dan macam-macam lagi ( macam korang pakai twitter la ). Ni contoh interface TweetDeck for Chrome yang aku tengah pakai

Contoh interface TweetDeck for Chrome yang aku tgh pakai
Haa.. tak ke korang rasa lagi senang... ada yang lagi senang? meh kasi tau aku, tulis kat bahagian komen, share2 ilmu hehe... ni sebagai alternatif je.. tapi jgn lupa install skali TweetDeck Launcher, senang korang nak bukak interface dia, tak yah la nak bukak new tab then pegi application then click TweetDeck, selepas korang install TweetDeck Launcher, di bahagian atas kanan berdekatan icon " Spanar " akan ada icon untuk TweetDeck so next time tinggal klik je situ =P . Ni link TweetDeck Launcher

Klik gambar untuk Install
Okay! mari terus berblogging ya kawan-kawan! Majulah Blogger Malaysia Untuk Negara.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...