Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Thursday, May 26, 2011

"Giveaway Gelimat Gegurl Gosh"

Assalamualaikum, 


Cik Farah Dafri telah meluangkan masanya untuk mencemar duli di blog aku dan telah meningggalkan perutusan ringkas do chatbox, utusan tersebut seperti tertera dibawah...

FD ajak aku masuk GA gugurl gosh gelimat 

Hadiah yang ditawarkan semuanya berpihak kepada golongan hawa ( dah nama pun GA untuk gegurl ) tiada satupun untuk golongan Adam tetapi aku nak join gak sebab kalau aku dapat la cincin sebentuk dua, bole la aku hadiahkan kepada si cantik manis hehe, buat terap kuih pun ok gak ( cheapskate ), corak yang akan jadi kat pastri mesti cantik kalau haha. ( mengarut ) ahahahah... ahe... hmm.... anyway

macam saripah amani la plak dia senyum aish...

Berikut adalah gambar hadiah yang peserta kena pilih, perlu membuat 2 pilihan sebab FD tak nak kasi satu sebab dia memang gelimat. tengok corak wallpaper blog dia pun dah tahu, rimau bintang aum. rasa nak buat humping move hero india tu je " Golimat mat mat mat (hump hump hump ) ". Feast your eyes.

nak gambo lagi besar klik je pic hadiah ni

Aku nak awek model tuh boleh tak? haha. ehem ehem. Wahai FD yang rupawan, jika ditakdirkan aku menjadi pemenang GA yang hanya untuk gegurl ni ( lol ), sudilah kiranya membenarkan aku menerima  " cincin silver hearts GGGG 01" and satu lagi ikut ikhlas hati ko nak pilihkan sebab aku tak memaksa pun ko menangkan aku dalam kontest ini. haha. ( perasan ). 

Berdasarkan post GA ini yang tertera disini para peserta dipaksa ( eceh ) untuk memerah otak dan keringat untuk merungkai maksud GELIMAT mengikut kamus dewan tahun 2018, bukan sahaja kamus ini tidak boleh diperolehi pada masa terdekat malahan kita juga tidak boleh memastikan adakah perkataan GELIMAT itu sendiri akan sertakan sekali dalam lipatan perkataan-perkataan yang terkandung dalam kumpulan perkataan MARILAH BERBAIK-BAIK ( MBB ).

Hero Gelimat VolgaTV popular di Malaysia via MBB


Tetapi nasib baik aku ada Personal Dictionary, mengikut kamus Tribahasa aku yang aku buat sendiri sejak 2 tahun lepas.... 

"Gelimat" ( ms 40, baris 3, Huruf G ) mempunyai beberapa maksud. Untuk konteks GA ini maksud yang paling sesuai untuk digunapakai adalah "Gegurl beli nikmat"

Penerangan :
Gegurl-gegurl yang suka membeli belah dan mendapat kenikmatan dari perbuatan tersebut.

Contoh penggunaan dalam rangka ayat:
 "....Aminah berasa gelimat selepas berbelanja di ISETAN bersama ibunya. "


Untuk memastikan peratusan kemenangan kita pada kali ini adalah tinggi, mari kita senaraikan apakah syarat-syarat yang diperlukan untuk kita melepasi cabaran ini :

1.  Sukahati nak follow blog FD atau tidak : checked
2.  "buat entri pasal giveaway ini dan tolong describe apa yang kau personally think about my blog" katanya : checked
3.  Title post kasi "Giveaway Gelimat Gegurl Gosh" : checked
4.  Sila tag 3 orang dan make sure diorang tahu pasal dia telah di tag : checked
5.   Tepek gamba giveaway dan banner kat sidebar hingga GA tamat : checked
6.   " Merujuk kamus dewan edisi 2018 , aku rasa maksud GELIMAT tu ialah .....  : checked

good luck to all participants haha. thanks you for wasting your precious time reading this. ^_^ i really appreciate it. wish me luck. ROFLMAO.

8 comments:

Farah D said...

Omagah! auwhh-some lah entry ni . Gua suka! *rempit sikit* Haha

Mohd Shukri Fadzillah said...

Omaigoots! tuan GA singgah! hahaha... trimas ajak join ^_^.

Hans said...

hahahaha
aku doakan niat suci ko kalau menang ni tercapai
kalau aku buat G.A ni aku dah bagi dah ko menang
:-)

Review Filem Karak Disini

Mohd Shukri Fadzillah said...

pergh! ko buat la GA hans.. aku joen.. ko kasi menang hahaha.. thanks singgah dan komen ya!

Syahirah Suhaili said...

haha..'gegurl beli nikmat'..haha..rupanye inila maksod gelimat yang hero india tu dok nyanyi..haha..xleh blah :D haha..gudluck shukri! hekhek

Mohd Shukri Fadzillah said...

@Syahirah Suhaili hahahaha XD geli mat mat mat!! nikmat!!! hahaha... thanks singgah and thanks for the goodluck ^_^

Meyra Haney said...

haha . banyak la kau nya maksud macam tuh . hahaha (:

Mohd Shukri Fadzillah said...

hahaha... betul la... ikut tema GA ape hahahaha.. =P