Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Tuesday, May 31, 2011

JokeGurl : Segmen Mencari Blogger Lelaki

muhahaha... agak hangat malam ini ya? sehinggakan terpaksa hanya memakai seurat benang sambil mengangkang didepan kipas.. fuh... tapi xpe, sebab jumpe lagi aktiviti nak dibuat dengan blogging! untungnya aku diajak masuk group BloggerPing di facebook, dapat ramai kawan-kawan blogger yang share entri-entri menarik, kontest-kontest pun banyak, lagi-lagi gambar-gambar kelakar ada tiap2 hari hahah! ehem.. back to the topic...


Majlis Pelancaran Group World Of Tank Malaysia ®

logo world of tanks group malaysia di facebook


Menjemput semua yang main game World Of Tank untuk join group ni di facebook.

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

Yaaaaa! think and write what u wanna write cuz i just looove giveaways haha! by joining GAs i can fill my free time and find new ideas and explore new frontiers ( lol ayat xle blah )  =)).

Ehem, Nisa Kay pemilik blog nisamenaip, telah megadakan satu giveaway yang menawarkan pelbagai hadiah lumayan!~ beliau telah berjaya mendapatkan ramai sponsor haidah hadiah untuk GA kali ni! WOW! list hadiah dan sponsor boleh dilihat disini ye kawan-kawan =P [ senarai hadiah ]

banner mid-year giveaway by nisa menaip =D


Wajib letak link para sponsors seperti di bawah (korang boleh copy je ) :

Nisa menyarankan untuk korang buat entri simple tapi aku lebih suka taip ayat tambahan untuk menunjukkan betapa ikhlasnya aku menyertai mana-mana giveaway yang ada. Jadi, pakat ngan kawan ramai-ramai join GA ni sebab hadiah dia lumayan! haha!

TARIKH MULA : 31 MEI 2011  >   TARIKH TUTUP : 6 JUN 2011

Ingat ye! Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim, aku approve this entri! ( macam RWJ pulak)

sekian.

JIWA KACAU 1ST ANNIVERSARY GIVEAWAY

Assalamualaikum dan salam sejahera semua! betapa terujaya aku pada kali ini kerana dengan sukacitanya aku terjumpa satu contest anniversary paling epic!! hadiahnye sangat epic sehinggakan aku berpeluh-peluh dan tangan menggigil-gigil cuba menaip entri ini untuk melayakkan diri aku dalam senarai 100 epic itu! haha!

banner wajib untuk melayakkan diri anda dalam senarai pemilihan pemenang bertuah.


Apa bende yang aku merepek ni? haha! brader 'Blur' dari 'JiwaKacau' buat GA 1st Anniversary dia! hadiahnye berupa :-


  1. Satu domain percuma dan hosting 1GB Storage dan 10GB Bandwidth selama setahun…
  2. Satu domain percuma selama setahun…
  3. Hosting 1GB Stroge dan 10GB Bandwidth percuma selama setahun…
Perghh! tak rasa epic ke hadiah domain tuh? bole kira dengan anak tekak la event camni nak berlaku dalam satu-satu musim mengawan wa tulis lu! hahaha !  Dengan syarat-syarat yang simple aku rasa ini adalah peluang keemasan untuk semua blogger rebut peluang ini! Syarat-syaratnya ialah seperti berikut :-
  1. Buat satu post tajuk macam kat atas nie… DAH
  2. Copy banner dan letakkan ke dalam post… Link kan banner ke post nie… DAH
  3. Buat satu entry simple dan make sure ade name blog Jiwa Kacau dan di linkkan ke post nie atau blog nie…DAH
  4. Tag 5 orang blogger lain… DAH
  5. Copy banner dan letak di sidebar (tak wajib)…
  6. Follow blog nie (tak wajib)…DAH
  7. Follow Facebook fan page (tak wajib)…DAH
  8. Follow Twitter (tak wajib)…DAH
  9. Tinggalkan link post penyertaan anda di kotak komen di bawah…DAH
  10. Peseta mesti mencecah 100 orang sebelom pertandingan ini ditutup… OH SHIT! 
 mua pemenang akan dipilih degan menggunakan sistem random.org so good luck mate!


TAG :
Adam Narzuan
Eke Bal
Faris Al Hanis
Aya
Dada

Laporan Bulanan @ TSR

Assalamualaikum... hiri ini 31 hb si miri kiti tingik kilindir ipi ikin birliki pidi tirikh ini, miri kiti milikin dingin... ( LOL)

Blog : 

habes 31hb mei
belog nemomimosh
-Hari ni adalah dateline GA dari zaihazrasulaiman atau nemomimosh , kalau sesiape nak try last minit luck bole cuba click kat nama dia tadi eh atau click kat banner yang telah dikiutkan di bahagian atas blog ni ( yang kat tgh ) bersebelahan banner cik farah dafri yang kiut ( yang kiri ), eh silap, banner yang telah dikiutkan. haa....


iphone murah
-Promosi iPhone murah dari DiGi pun abes arini so kalau sesiapa yang baru dapat sen dan memang teringin nak mendapatkan iPhone boleh la cuba pelan dari DiGi yang murah ni, boleh klik sini untuk maklumat lanjut. Maxis pun ada buat jual iPhone ni, aku lupa pulak mana link dia, kalau rajin korang search la google, tak rajin klin sini je.





-Blog event @ The Shortsighted Realm akan dilancarkan hehe...

Jim kiti birilih ki biriti dilim nigiri pili, di Miliysii kiti ikin...

-Harga Tarif Elektrik Naik



PUTRAJAYA 30 Mei – Kerajaan hari ini mengumumkan struktur tarif baru elektrik yang menyaksikan 75 peratus atau 4.4 juta daripada 5.94 juta pengguna domestik tidak akan mengalami kenaikan bil bulanan sekiranya mereka mengekalkan penggunaan elektrik pada 300 kilowatt sejam (kWj) atau kurang.
Kerajaan terus memberi bekalan elektrik percuma kepada pengguna yang bil elektriknya di bawah RM20. Kerajaan dijangka menanggung kos RM122 juta setahun untuk membiayai bekalan percuma ini. -petikan Utusan Malaysia


- Nenek aku balik johor

Sekian berita dalam negara, mari kita lihat berita luar negara pula :

- Freemason terus terusan membrainwash kepala otak masyarakat dunia untuk kemaslahatan ummat dajjal.



Sekian. LOL.

Hisap Rokok


All my friends suck koks. Yesterday, my neighbour came to my house to suck koks. He suck it with my room mate. They suck koks outside at the veranda. I dont like to suck koks. Sucking koks is very hazardous but I think I am the one who will suffer the most because all my friends likes to suck koks. Even my friends back in KL loves to suck koks including my brother and father, all kok suckers. 

All of them likes to switch koks with each other, they like to taste all the koks. i dont know what so special about koks until they like suck it all the time. it is depressing sometimes when everybody suck koks around me. the suckers suck the koks with pride, or so i think because they will make confident faces when they slowly suck it in, damn those kok suckers. didnt they know the aftermath of sucking too many koks? they will get many disease, which some can lead to death. 

i feel pity to koks suckers around the world. if you suck kok you are endangering the environment too. Malaysians, especially after done sucking kok, will throw whats left of the koks that they suck anywhere they want. this is not a good kok sucking practise! you should always clean up after each kok session. do not litter! and that is the other reason why i hate kok suckers, they contribute in making Malaysia a dirty country. i did not say that all suckers is like this but most of them are. 

And sometimes, them kok suckers like to blow what they suck at other people's face which is very rude. if you are enjoying sucking your kok there is no need to blow at other people. Not everybody are kok suckers like you and do not get angry if one day you will get spanked for carelessly blowing koks at somebody else's face. Yes there is no law on where to properly blow after sucking koks but as a human being, we should respect other people's feelings. furthurmore if you are a Muslim, sucking koks is Haram. 

So to all koks suckers out there, be carefull when you suck your koks because one day it will suck the hell out of you. haha.

Saturday, May 28, 2011

Yey! Dah Ada Balik!~

hello u alls XD, beta berasa sangat gembira pada saat ini kerana widget follower dah muncul balik. hahahaha. rindu gile kat icon-icon kecik tuh. tah berapa kali aku reset widget tuh pun tak tahu lah. tapi nasib baik la boleh login macam biasa tanpa gangguan, tak macam cik miera idora hehe. 

dah ade balik ^_^

sedar tak sedar dah 127 pengikut dah huhu. Alhamdulillah. walaupun tak semua yang selalu singgah tapi aku ingin mengucapkan terima kasih kerana mewarnai dinding kecil ini dengan muka-muka ceria kamu semua =) sesungguhnya kamu menceriakan hari-hari suram aku =P (chewah).

Sementara aku belum release post baru, aku dah list down some ideas for my reference. so kalau ada diantara pelawat aku yang kerap singgah dan mendapati aku belum mengemaskini blog ini im sorry kay? hehe lagipun malam ni kena ganti kawan lagi dekat cc jadinya mungkin esok baru aku nak update pun. Walaupun hari ni target visitor tak sampai target, tetapi InsyaAlah esok hari akan cerah kembali =P.

Enjoy your weekends friends! watch a movie, go karok or just sleep all day (no thats not bad for health) visit a friend! or visit a friends blog.

ADiosa.

Friday, May 27, 2011

SAGMEN BLOGLIST UNTUK BLOGER BARU

Assalamualaikum, post kali ini adalah sempena menyambut laungan cikgu wan muzik yang ingin mencari 50 orang blogger baru untuk dimasukkan ke dalam satu senarai dimana ia akan menjadi senarai eksklusif dalam simpanan cikgu wan, antara tujuannya adalah untuk merapatkan silaturrahim antara blogger baru dan dapat membentuk satu party kecil untuk bersama maju kehadapan hendaknya. Petikan warkah cikgu wan seperti tertera dibawah...


"Yezzzaaaa..!! Cikgu buat segmen lagi woooo... Hahahahaha.. Kali nih sagmen bloglist plak yerr... Hadiahnya mesti laa blog anda akan berada di dalam bloglist cikgu yg akan cikgu dan kawan2 cikgu akan lawati nanti... " kata cikgu wan.


"Tapi hanya 50 org sahaja yang akan cikgu amik.. Kenape tajuk dia SAGMEN 50 BLOGLIST BLOGER BARU?? Mesti lerr ada sebabnya kan.. nak tahu lebih lanjut, jom tgk kat bawah...." kata cikgu wan lagi.




Photobucket
ni banner bagi segmen yang ditaja cikgu wan kali ini.


Antara syarat-syarat penting yang dikenakan oleh cikgu wan bagi blogger-blogger baru yang ingin blog mereka disertakan dalam list tersebut ialah :-
  1. Follower mestilah less than 250.
  2. Wajib buat entri bertajuk " SAGMEN 50 BLOGLIST BLOGER BARU " ejaan mestilah sama. ya. don mes with the spelling
  3. Tempek banner seperti diatas , link it to the original post
  4. Cerita reason and advantage join list ni
  5. Tag 2 friends. jangan paksa. just inform
  6. If everything is done, jangan lupa letak link post about this di comment section @ original post.
Cikgu wan juga akan membuat review akan kesemua blog yang berjaya tersenarai dalam list tersebut, cikgu wan juga menulis bahawa dia akan menggunakan widget bloglist oleh blogger, jadi sesiapa yang rajin update, dia akan naik atas.

Baiklah untuk cuba menjawab syarat nombor 4, sebab saya, Mohd Shukri, pemilik The Shortsighted Realm mahu menjadi menyertai seruan ini adalalah kerana:-
  1. Saya mahukan komuniti yang ikhlas memberi komen dan menyokong antara satu sama lain dalam arena blogging, juga sebagai salah satu punca trafik yang boleh diharap.
  2. Saya mahu menyertai kerana kempen sebegini adalah rare dan saya rasa ia sedikit sebanyak dapat membantu blogger baru untuk familiarize tentang komuniti blogger malaysia lebih-lebih lagi komuniti blogger lelaki yang wujud dan sedia membantu.
  3. Saya mahu menyertai kerana berblog sendirian itu sangatlah bosan XD
Kebaikan yang saya nampak jika saya menyertai dan tersenarai dalam list blog tersebut ialah : -
  1. Saya akan mendapat lebih ramai kawan maya
  2. Saya boleh menjadikan kawan-kawan sebagai sudut mencari ilham dalam berblogging
  3. Blog saya akan lebih berseri dengan banner-banner kawan-kawan saya hehe. XD
Dua kawan baru yang saya akan tag ialah : Anep dan Mira

Sebenarnya saye mahu selitkan ayat-ayat yang menarik atau berunsur lawak tetapi disebabkan agak depress ini sahaja yang mampu saya coretkan disini. Harap diterima. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk singgah dan baca entri ( baru nak ingat perkataaan ni, haish ) ni.

Sekian.


Sangap Penangan Fatimah

Assalamualaikum. pagi-pagi yan sejuk ni tadi time minum pagi ngan kawan-kawan cc yang mencadangkan aku untuk minum tongkat ali atau kopi jantan untuk menyegarkan aku kepada aku yang masih acuh tak acuh dalam menyatakan kehendak aku untuk memilih jenis minuman telah mengingatkan aku kembali kepada satu situasi dizaman matrikulasi aku satu masa dahulu

kejadian itu berlangsung diantara 2 tempat iaitu bilik dorm-kedai konvi-bilik dorm. ceritanya begini, pada satu malam jam antara selepas solat maghrib dan berdekatan isyak seorang kawan bilik mahu pergi ke konvi store untuk membeli jajan untuk dikunyah-kunyah waktu tgh malam, atau at least itu yang dinyatakannya dan dia juga bermurah hati untuk bertanya kepada ahli bilik barangsiapa yang mahu mengirimkan sesuatu dari kedai konvi.selesai urusan ambil pesanan, dia pun pergi..

Selang beberapa minit kemudian ( ala kedai kat ground floor je ) dia dengan separa terpinga dan senyum kambing berkata kepada kami ahlil bilik sambil memegang satu tin berwarna pink seraya berkata " sape sape nak air free meh sini ambik, akak kedai konvi tuh kasi aku free ". Mendengar offer yang sgt berpatutan itu, kami dengan rakus menyerbu beliau dan alangkah terkejutnya kami kerana tin yang dipegangnya ialah..

Alicafe™ Pearl Cafe™......... semua agak speachless pada masa itu.
Mula-mulanya semua malu-malu.. tin pink tu asyik dipass keliling haha... asyik pindah tangan je last-last aku yang rasmikan minum. " Amacam, apa rasa? sedap ke? " kawan tanya, aku jawab la " Sedap gak " lepas la jugak 2-3 teguk haha then diorang pun test jugak la rasa.

Selepas agak-agak 5 minit aku mula rasa tak selesa, kepala aku sedikit pening, kaki aku mula mengepit, dan mulalah adegan kanak-kanak baru naik baligh yang tidak tahu perasaan yang pelik yang  melanda jiwa... perghh aku cakap, kalah Tongkat Ali yang takde efek langsung tu... sangap sampai pagi wa cakap tulis lu. nak study pun tak boleh... sikit-sikit ketuk lutut, sikit-sikit ketuk lutut... bukan aku sorang saje, malahan mereka yang menghirup walau cuma sekali pun tak tentu arah malam tu! Nasib takde yang gay........

Macam-macam la kitorang try nak kurangkan efek sangap tuh, makan megi la, bantai air mineral sampai kembung la, buat-buat jalan-jalan keliling hostel la, cuba tidur la, main game la... suma tak jalan! penangan Kacip Fatimah (yang sepatutnya bbbaaaekk untuk wanita telah diteguk oleh lelaki-lelaki curious dan hasilnya tidak mengecewakan (wtf) ) akhirnya kami kurang tidur... 

sok pagi sume mata rabak sebab melawan rasa yang tidak dikenalpasti itu, sungguh rasa resah dan gelisah dibuatnya, hahahaha tobat tak terai lagi dah! Kini semua dah dengan kerjaya masing-masing atau sambung belajar, tetapi memori merah jambu pada malam itu terus menjadi rahsia penghuni bilik kami.

Sekian.


2

Tips@TSR : TweetDeck Untuk Google Chrome =)

Assalamualaikum~

Sempena aku akan jaga cc jap lagi ganti kawan aku yang rasa-rasa dia x larat nak jaga dah sebab demam, aku nak ajak kawan-kawan blogger yang menggunakan browser Chrome sebagai browser utama untuk berblogging, untuk menggunakan satu aplikasi hebat yang akan memudahkan korang untuk catch-up dengan latest post dari kawan-kawan di ping blog @ FB mahupun twitter.. memperkenalkan..

Klik gambar untuk install.
Dengan menggunakan TweetDeck untuk Chrome kerja merja untuk stay uptodate dengan post kawan-kawan blogger menjadi sgt mudah! dalam satu frame di browser Chrome, korang boleh reply, make new comment untuk FB atau twitter, like, dan macam-macam lagi ( macam korang pakai twitter la ). Ni contoh interface TweetDeck for Chrome yang aku tengah pakai

Contoh interface TweetDeck for Chrome yang aku tgh pakai
Haa.. tak ke korang rasa lagi senang... ada yang lagi senang? meh kasi tau aku, tulis kat bahagian komen, share2 ilmu hehe... ni sebagai alternatif je.. tapi jgn lupa install skali TweetDeck Launcher, senang korang nak bukak interface dia, tak yah la nak bukak new tab then pegi application then click TweetDeck, selepas korang install TweetDeck Launcher, di bahagian atas kanan berdekatan icon " Spanar " akan ada icon untuk TweetDeck so next time tinggal klik je situ =P . Ni link TweetDeck Launcher

Klik gambar untuk Install
Okay! mari terus berblogging ya kawan-kawan! Majulah Blogger Malaysia Untuk Negara.

Thursday, May 26, 2011

Segmen Blogwalking Bloglist Cik Cemoxx

Assalamualaikum para pembaca yang dikasihi,

 yaaa bertemukembali kita dalam rancangaaaan~~~ err.. silap aku tgh berblogginh ehe, ok, takpe, tujuan post kali ini adalh untuk menyambut segmen yang dibuat oleh Cik Cemoxx yang julung-julung kalinya singgah di TSR.


cik cemoxx event


Cik Cemoxx menulis beliau " susah amat nak mencari blogger-blogger yang lain... " bekiau juga " suka kacao blogger kawan-kawan cemoxx.. " dan " ...oleh sebab itu, cik cemoxx da buat satu segmen iaitu cemoxx nak cari bloglist dari seluruh malaysia..waw!!!" tulis beliau lagi.

Jadi rakan-rakan blogger yang ketagihan visitor dan suke blognya dirayap-rayap hehe marilah joen skali ya?
syarat yang Cik Cemoxx tetapkan adah seperti dibawah :


1. follow Cik Cemoxx, dan Cik Cemoxx akan follow korang balik


2. buat entri pasal event ni dan ajak kawan-kawan join. 

3. letak banner dalam entri korang macam kat atas tuh.

4. "...sesudah itu , korang tinggalkan link korang kat kota komen k...nanti cik cemoxx buat blogwalking terus komen korang dan dengan sepantas kilat link blog korang akan cik cemoxx senaraikan dalam bloglist blogwalking cik cemoxx " by Cik Cemoxx

trimas Cik Cemoxx kerana menawarkan segmen sebegini. semoga Cik Cemoxx sukses dan majulah semua Blogger Malaysia untuk negara.

sekian saya shukri dari TSR mengucapkan Assalamualaikum, dan jumpa lagi.

"Giveaway Gelimat Gegurl Gosh"

Assalamualaikum, 


Cik Farah Dafri telah meluangkan masanya untuk mencemar duli di blog aku dan telah meningggalkan perutusan ringkas do chatbox, utusan tersebut seperti tertera dibawah...

FD ajak aku masuk GA gugurl gosh gelimat 

Hadiah yang ditawarkan semuanya berpihak kepada golongan hawa ( dah nama pun GA untuk gegurl ) tiada satupun untuk golongan Adam tetapi aku nak join gak sebab kalau aku dapat la cincin sebentuk dua, bole la aku hadiahkan kepada si cantik manis hehe, buat terap kuih pun ok gak ( cheapskate ), corak yang akan jadi kat pastri mesti cantik kalau haha. ( mengarut ) ahahahah... ahe... hmm.... anyway

macam saripah amani la plak dia senyum aish...

Berikut adalah gambar hadiah yang peserta kena pilih, perlu membuat 2 pilihan sebab FD tak nak kasi satu sebab dia memang gelimat. tengok corak wallpaper blog dia pun dah tahu, rimau bintang aum. rasa nak buat humping move hero india tu je " Golimat mat mat mat (hump hump hump ) ". Feast your eyes.

nak gambo lagi besar klik je pic hadiah ni

Aku nak awek model tuh boleh tak? haha. ehem ehem. Wahai FD yang rupawan, jika ditakdirkan aku menjadi pemenang GA yang hanya untuk gegurl ni ( lol ), sudilah kiranya membenarkan aku menerima  " cincin silver hearts GGGG 01" and satu lagi ikut ikhlas hati ko nak pilihkan sebab aku tak memaksa pun ko menangkan aku dalam kontest ini. haha. ( perasan ). 

Berdasarkan post GA ini yang tertera disini para peserta dipaksa ( eceh ) untuk memerah otak dan keringat untuk merungkai maksud GELIMAT mengikut kamus dewan tahun 2018, bukan sahaja kamus ini tidak boleh diperolehi pada masa terdekat malahan kita juga tidak boleh memastikan adakah perkataan GELIMAT itu sendiri akan sertakan sekali dalam lipatan perkataan-perkataan yang terkandung dalam kumpulan perkataan MARILAH BERBAIK-BAIK ( MBB ).

Hero Gelimat VolgaTV popular di Malaysia via MBB


Tetapi nasib baik aku ada Personal Dictionary, mengikut kamus Tribahasa aku yang aku buat sendiri sejak 2 tahun lepas.... 

"Gelimat" ( ms 40, baris 3, Huruf G ) mempunyai beberapa maksud. Untuk konteks GA ini maksud yang paling sesuai untuk digunapakai adalah "Gegurl beli nikmat"

Penerangan :
Gegurl-gegurl yang suka membeli belah dan mendapat kenikmatan dari perbuatan tersebut.

Contoh penggunaan dalam rangka ayat:
 "....Aminah berasa gelimat selepas berbelanja di ISETAN bersama ibunya. "


Untuk memastikan peratusan kemenangan kita pada kali ini adalah tinggi, mari kita senaraikan apakah syarat-syarat yang diperlukan untuk kita melepasi cabaran ini :

1.  Sukahati nak follow blog FD atau tidak : checked
2.  "buat entri pasal giveaway ini dan tolong describe apa yang kau personally think about my blog" katanya : checked
3.  Title post kasi "Giveaway Gelimat Gegurl Gosh" : checked
4.  Sila tag 3 orang dan make sure diorang tahu pasal dia telah di tag : checked
5.   Tepek gamba giveaway dan banner kat sidebar hingga GA tamat : checked
6.   " Merujuk kamus dewan edisi 2018 , aku rasa maksud GELIMAT tu ialah .....  : checked

good luck to all participants haha. thanks you for wasting your precious time reading this. ^_^ i really appreciate it. wish me luck. ROFLMAO.

Wednesday, May 25, 2011

Arghhh!! Maintenance la pulak!!!

warning:short-post


Arghh!! tensen aku! aku dah la bukak 4 jam kat cc ni (rm5), 2 jam main game fb, baru nak start main W.o.T dia maintenance pulak!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................

ades. time aku masuk dia maintenance - world of tanks

sempat men 2 game, 2-2 kalah sebab ada tank premium ( sakit ati ) tank premium kuat sikit (kuat banyak ) dari tank biasa, maklumlah beli pakai RM RM RM. ades.

tank premium kena beli pakai cash
tgk anime je la dulu dok? hack baking life ke... haiz..




"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"

NTS Bloglist Click here


Syarat-syarat : 
  1. Copy BANNER yang Nelly dah sediakan dan linkkan ke entry ini. DAH
  2. Paste kan kat entry, dan buatlah entry ringkas bertajuk : "Saya nak join bloglist Nelly The Strange"  DAH
  3. Yang belum FOLLOW, sila follow ye . . DAH
  4. Korang pilih nak masuk kategori mana : Otai , Sempoi , Cool
  5.  Tinggalkan link anda kat ruangan komen entry ini. DAH
  6. Tag dekat 3 orang ok  . . DAH
TAG:

Tuesday, May 24, 2011

The nature of lag issues

Haha, sollte bloga sesape mir nach dem Update von kuarnye RSS Graffiti in der FB-Konus hat wenig Sinn, von "ha Eleh Mamat zu AJE Post? Oder auch wenn Siecopy-paste, ein wenig-Bit-la tun"oder "Bang ui, bei Zumindest, wenn der Alias ​​la einigeKommentare mit Ihren eigenen Worten, auf la adoiai Einfügen Posted "






Haha wtf tak baca jerman tetibe hahah! pada sesape yang singgah bloga aku selepas kuarnye update dari RSS Graffiti di FB mesti ada kuar sikit rasa " hek eleh mamat ni, post itu aje? " atau " kalau ye pun nak copypaste, agak-agak la " ataupun " bang ui, at least olah la sikit a.k.a review with your own words, jgn la tepek je, adoiai " hahahaha!

Kalau ada betul, ok, aku minta maaf, sebenarnya aku share awal-awal pun sebagai note aku sebelum aku edit pun ( betul, tak tipu korang punye, percayalah ) percayalah~~~ ( siti nurhaliza ). Ni aku baru bangun ni haha fresh sikit.

Ok lah, aku save pautan yang telah sedia terpaut adalah kerana aku suka cara penerangan developer W.o.T dalam menerangkan apa itu lag. Sebagai seorang student computer netwoking aku amat mudah faham dengan apa yang cuba diterangkan, takdelah, pada aku kalau orang biasa pun boleh faham, walaupun pakai google translate ( eh? =P ). Flow of explaination yang dia susun membuatkan aku tertarik untuk baca tiap ayat yang dia karangkan, hanya untuk explain mengenai lag.

Sebaaaaab~....  kebanyakan game-game lain, mana ada developer sendiri yang terangkan dengan baik kenapa tejadinya lag tehadap game yang diorang handle, paling jauh pun kata " our server is having difficulties, we are trying our best to rectify the problem " or around that line. Tak percaya? cuba spamming " laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag " dekat forum mana-mana game atau korang carik post mengenai komplen gamers pasal lag dan try compare dengan apa yang developer W.o.T tulis. ^_^

dan lagi satu sebab aku rasa respek kat penulis artikel ni ialah, dalam dunia MMORPG atau mana-mana game online, akan ada satu kelompok yang dikira menjengkelkan, mereka ini akan tulis sebanyak-banyaknya atau sepanjang-panjangnya perkataan lag tanpa magu berfikir dahulu " kenapa " dia lag. Kemudian dengan bangga diri memaki hamun game itu dengan mengatakan " Noob server " atau " Stupid server " atau ayat-ayat trolling yang lain. ( tapi ada jugak yang sengaja tulis begitu just for fun =) macam aku hahaha ). Kalau aku la yang berada di kasut developer tuh aku pun panas, tapi cuba baca ayat karangan kat artikel W.o.T tadi, hehe.. kalau dia lah orang yang sama yang bertanggungjawab handle komplen-komplen player dalam forum, pergh, bayangkan la betapa sabar dan rationalnya dia, dengan tenang dan konfiden, menulis " surat keterangan " itu.

Akhir kata, kalau korang berhadapan dengan lag, jangan le terus marah game tuh, susah tau buat game, kemudian susah lagi nak maintain game, nak maki pun tengok la ISP dulu kan *cough*stramox*cough*. atau tengok la komputer korang macamana, dah tau pc tak kuat, yang pegi main game online yang requirements tinggi tu nape sengal. pastu bising slow, lag, gambar tak cantik hahahahahaaha. ades. cakap pasal peformance komputer, teringat ada kawan yang mempunyai pc power terbaek dari ladang tapi main game maple story....

I    WAS      LIKE    

=_="

WHAT THE.....
fuuuuu - credit to obefiend


tapi next time la ek. hehe. Assalamualaikum.

The nature of lag issues

Monday, May 23, 2011

Giveaway Belog Nemomimosh





Syarat penyertaan
1. Add as a friend Zeera Boutiquee di Facebook. (sebab diorang penaja. Kalau dah jadi friendlist tak payah add dah)

Shukri@TSR : Dah.

2. Sila buat satu entri mengenai giveaway ni dan tampal banner ni dalam entri tersebut. (Nak copy paste entri ni pon takpe asalkan uols kepochi kat belog uols)

Shukri@TSR : Dah.

3. Jangan lupa link kan sekali banner tu ke belog Nemomimosh.


Shukri@TSR : Dah.

4. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang pasal uols tag diorang.

Cik Ecah / Enchaoz
Rein
Muaizan Omar

Shukri@TSR : Dah.

5. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen dan penuhi maklumat yang diperlukan :
Nama kat Facebook : ________________(senang nak check uols dah add Zeera Boutiquee ke belum)
Link : ____________________________ (Link entri yang uols buat pasal giveaway ni)


6. Nyatakan pilihan hadiah

Shukri@TSR : Aku nak nombol 2. hehe.



Jalan Jalan Cari Seronok : Poster Kelakar

Arini kene plan ape nak buat untuk isi masa cuti. maybe ikut abg aku balik kelang join dia kerja. new experience. sementara tu aku jumpe poster2 kelakar kat internet tadi.. ni aku nak share sikit apa yang aku jumpe hehehe.. enjoy!! ^_^

scooby doo


Rocky

Jaws

The Ring

Jack The Ripper

Speed

Gone in 60 Seconds

Bewitched

Jumper

Sin City

Pirates of The Caribbean

S.W.A.T

Troy

Friday The 13th

Rocky Balboa


harap terhibur.. hehe.

ORIGINAL FROM : worth1000.com

Saturday, May 21, 2011

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...