Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Sunday, February 27, 2011

GUA LETIH LA BEB



letih la beb,
gua bangun tiap hari, mandi pagi, siap siap dengan wangi wangi,
bawak kete bukak tingkap hirup udara pagi,
pegi kolej dengan semangat rela hati,
tetapi setiap kali aku masuk ke kelas,
aku rasa sangat rimas,
aku rimas sebab harapan aku patah,
dimana kalibermu?
mengapa kau rendahkan diri kau sampai ke tahap begitu?

letih la beb,
gua bangun tiap hari, mandi pagi, siap siap dengan wangi wangi,
bawak kete bukak tingkap hirup udara pagi,
pegi kolej dengan semagat rela hati,
tapi korang masih geli-geli,
malu itu malu ini,
bila kawan-kawan berkongsi korang tak ambil peduli,
hendaknya kerja siap tanpa perlu itu ini,
petik jari.

kadang-kadang aku pelik,
apa sebenarnya yang korang cari.
kadang-kadang aku pelik,
apa sebenarnya yang kau cari.

f**king shit,
no, its f**king bullshit.

jangan pura-pura jadi bebal sebelum kau cuba apa-apa,
buatnya tuhan izinkan kau jadi bebal, naya,
bukan jantan betina,
tetapi manusia!
tuhan beri manusia akal fikiran untuk digunakan,
bukan sebagai perhiasan,
jangan banyak alasan.
aduyai kawan-kawan!

mengajarlah dengan hemat,
jangan letih buang keringat,
jahitan baju perlu disemat.
apalah sangat,
kenapa kedekut menabur baja,
bukankah sambil dapat pahala,
bukannya meludah semata-mata,
jangan pandang sebelah mata,
kami bukan kera!

usaha bagai tiada makna.
harap lepas masa dapat mata.
tapi dalam kosong tak ada apa-apa.
apa benda?

kau rational kau terima,
kau emotional aku peduli apa,
blog aku aku punya suka,
tapi apa yang aku tulis semua salah ke?

just f**king wake up bastards.




Thursday, February 24, 2011

INI TAK BOLEH JADI!

ASSALAMUALAIKUM.

HOH!

KORANG MEMANG!

AKU TINGGAL KEJAP JE KORANG LARI JAUH-JAUH KAN?

TAKPE TAKPE..

MENTANG-MENTANG LA ADA SAMBUNGAN JALUR LEBAR TANPA HAD...

TAKPE..

KORANG TUNGGU LA KEMUNCULAN SEMULA AKU...

HAH!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


haha maaf maaf, bukan nak marah membuta tuli, cuma aku rasa terjeles and teruja nak blogging balik. ^_^ so pada sesape yang sudi menunggu tu, tunggu lah ye? saye nak revovet blog saye. ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...