Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Thursday, October 7, 2010

KeLe For Breakfast

Assalamualaikum dan salam sejahtera, 
breakfast atau 'buka puasa' atau sarapan pagi adalah sajian yang dimakan diwaktu pagi dan bukan dimakan diwaktu makan sebab kalau waktu malam dah jadi dinner atau 'makan kat warung sebab tak kawen lagi' atau makan malam. haha.

Alkisah menjadi cerita pasa suatu hari tokei cyber cafe kawan aku kat kl suruh passing satu parcel kepada abang aku, parcel itu berupa silinder dan beratnya lebih ringan dari dumbell untuk wanita... dalam pale otak aku fikir "ini macam..... oooohhh!" tokei tu cakap "nanti passing kat abang ko eh?" aku pun reply "wokkeh!". Tetapi disebabkan terlupa aku pun TERbawak lah parcel tu ke kolej. pastu aku start enjin kete dan jalan...

Keesokkan harinya iaitu semalam bersamaan 6 oktober tahun 2010, parcel itu aku kekah sampai habes. hahaha. nak tahu apa isi? tgk je la hambo gambo yang dah di snap semasa upacara kekah beramai2 [ramai la sgt padahal 3 orang je] hehehe... kenyang!

Wekkk
Hahaha bukan kucing tu la kena kekah! ni ha yang kat bawah ni....

Pinggan Penuh KeLe nyumm nyummm!~
Yaaaa its KeLe~ shortform Keropok Lekor hahaha... sedap skit panggil KeLe, special sikit, ye dok? hehe
nampak tak tekstur KeLe tu? kuning keemasan, pandai Zul goreng haha.. Zul tu kawan serumah, serumah 3 orang yang sepatutnya 4 tapi 3 pun dah cukup sendat kat umah tingkat 3 ni heeheh.

Sos Cili Kimball dalam botol senang picit. haha senang picit. LOL.
Haa... nampak tak kain biru yang kat penjuru atas kanan tuh, tu lutut Zul kalau nak tahu haha.. nasib ko lah Zul sape suh bercokin / bertuala aje but thanks again sebab tolong gorengkan =) time ni aku ngan kawan aku lagi sorang, Lan, tak mandi lagi yang dah ondeway mandi Zul sorang je lah. haha. gamba ni pun ambik denagn keadaan meniarap. punye la....

Combo Meal Ala Kadar. plus alas KeLe terbakar haha.
Yess dah boleh makan! lepas kami baca doa makan dan bismillah, apa lagi, NGAP TIME! 

Hoh nak cicah sos pun nak berebut, sah sedap la tu ekekeke
Keadaan sepinggan KeLe selepas 2 minit dikekah
Last kopek colet sos. JIMAT CERMAT AMALAN MULIA.
Selepas masa tambahan. Hanya sisa yang tinggal.
Call us savages, but actually we are just damn hungry and the food was damn tasty. Alhamdulillah.
Tak sampai pun 5 minit abes sume KeLe kami kerjakan. dan as to return Zul's favor of helping to fry the KeLe aku tolong la cuci pinggan, Lan pun same hehe. after that delicious snack [ lapar lagi ] kitorang gerak ke kolej, ADA KELAS! 

till next time i share my breakfast with you guys/gals. adios.


8 comments:

d_tieah said...

Sedap nye kopok lekor tu..
Nak jugak..

Lulu caldina said...

nyam nyam..saya suka lekor..


http://lulu-pages.blogspot.com/2010/10/award-very-class.html

Mohd Shukri Fadzillah said...

hehehe... sedap sgt... cepat aje abes

Merrinette said...

yum yum! oshi sou!

nebular said...

penganiayaan terhadap binatang...hahahaha

Mohd Shukri Fadzillah said...

mana ada aniaya haha

Philip Esmaquel said...

hey bro...i just setup a new site under blogspot. i'm still checking my site why its been reported to have an malicious attack. tnx

Mohd Shukri Fadzillah said...

@phillip

google Webmasters Tool > Diagnostics > Malware

remove the script google detects as malware

ask for review from google.

wait 2 days and done.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...