Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Wednesday, October 6, 2010

iRant : What I Did Today

NOTHING INTERESTING, SERIOUSLY!
YOU HAVE BEEN WARNED.
12:12am Clock

Assalamualaikum and good morning [its 12:12am when i start to write this post]
how are you guys doing with your blogs? sure gempak punya lah hahaha... 
post kali ni tak seperti post-post lepas yang fokus pada certain-certain tajuk sebab kali ni nak tulis secara bebas sementara level stress aku turun sikit.. hmmm
Shell

tadi pagi bertolak ke kolej jam 6 pagi dari kl. berhenti kat shell sungai besi isi minyak rm10 and terus sambung perjalanan. disebabkan mata kelat dan ngantuk sengguk-sengguk. singgah la di RnR Seremban, tidur jap. 
Sleep Driving

*KrOhhH.... ZzZzZZzzzz*

golek sana golek sini kat seat driver tuh tiba-tiba phone berbunyik, mak call tanya kat mana, aku cakap la kat RnR, tido, then after that stretching sikit pastu pi basuh muke, nak tidor pon dah tak sedap dah, matahari direct beam ke muka [ARGH!] silau!
Sunshine

macam biasa pagi-pagi di RnR Seremban, tak ramai orang, toilet pun kosong haha... INI TOILET, AKU YANG PUNYA! [i thought] HAHAHA! eeni meeni miny mo.... bah who cares?  i chose the first toilet. as the fountain of agony ends, cleanup, singgah sinki kat depan, basuh muka buang tahi mata tgk cermin.... hmmm hensem jugak aku ni... [perasan]
Ngeee

udah udah le tu lepak toilet, aku pun belah la dari situ dah terus berjalan laju menuju ke kereta, sampai simpang 3 kat susur gajah tu aku stop. "singgah minum sarapan ok gak nih" aku pun melencong. usha kedai punya usha kedai aku pun order lah kat kaunter, "bang, nescafe tarik ngan sandwich 1" brader kaunter pun reply " rm3.40"  dengan muke takde perasaan, penat kot. ntah la. aku amek air, carik tempat duduk dan NGAP!
Breakfast

HOH! nescafe air tak cukup masak, hampehnyer pembuat air, aku kata tarik bukan tak cukup masak, ish, otak dah risau dah kalau-kalau sakit perut. ahh belasah aje la... janji alas perut! lagi satu, mak aku punye bancuhan nescafe lagi masyiuk~! haha... abes ngap aku buang bekas plastik sandwich and seperti biasa pulang balik cawan kat kedai mana aku order air tadi, dan macam biasa juga mereka seakan-akan berasa pelik dengan perbuatan aku yang memulangkan cawan iu kepada mereka padahal mengikut kebiasaannya pelanggan akan tinggal aje di meja selepas mereka habis makan, wakakaka ayat takboleh blah!

perut dah alas, cawan dah pulang, mari sambung perjalanan.

tak sampai 10 minit dah jumpe simpang exit ke Port Dickson which is.... =.= like.
ye la, kalau sambung je terus tak singgah RnR dah sampai dah pun haha, tapi sebab ngantuk punya pasal, apa salahnye berharti-hati di jalan raya, kan? Cilok punya cilok sampai lagi tol rm3.20, tol yang memisahkan aku dan jalan pulang ke kolej ^_^ .Tambah 30~40 minit perjalanan sampai la aku ke pasir panjang dalam jam 9am cmtuh.
Sad

and after 2 weeks of absence dari kelas aku datang balik hadirkan diri, 1st thing buat kat kolej is jumpe lecturer, explain why i didnt attend their classes for the past 2 weeks and alhamdulillah they can accept it cuma kena buat surat yang aku tak sempat2 nak buat. 



4 comments:

shidah said...

wah.. penuh jadual..

asmaroro said...

LOL sempat tido lagi kat rnr seremban!

Mohd Shukri Fadzillah said...

hahahaha.. abes mata dah kuyu dan kepala sengguk2... hehehe

MyZone~theUn4given said...

..lama cuti??honeymoon ker?hikhik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...