Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Sunday, September 26, 2010

KENAPA TAKDE BE PUN? SEBAB...

Assalamualaikum dan salam sejahtera salam satu malaysia,
ni hao ma wo hao i hope ni hen hao haha.
dah dah la tu mengarut. 

dah hampir seminggu [agaknye, bila berblogging tak ingat masa hahaha] aku letak nuffnang sebagai perantara ads untuk earning, dan selalu jugak la check profile sendiri kat nuffnang, tapi, MANA EARNING NYA?

hmm... pastu aku duduk ala-ala thinking statue dan berfikir secara logik kenapa walaupun ada iklan disiarkan di blog aku tetapi BE bahkan adik beradik earning pun takde. dan salah satu sebab yang aku dapat detect ialah...

PLACEMENT YANG SALAH*

mengikut page Add Ads Nuffnang, place of ads must be like this [speaking pulak dah!]

where should your ads be

nampak tak A, B dan C tuh? haaa. sebelum ni aku tak letak camtuh.. suka ati mak bapak cicak balakng umah dia leta merata2 ish ish ish.. anak sapa la ni?

EH, MANA ADA!  KO TIPU LA! AKU LETAK SUKA ATI PUN DAPAT BE APE?
bukti kemestian / must yang aku cakapkan:

must put here...

ada nampak ka takda nampak ka? dan 

...as illustrated
as illustrated maksudnye ikut gambar la! hohohoho... 
so... harap2 nye pasni ada la betul apa yang aku ikut ni hehe.
wish me luck! selamat mencuba! kalau salah sila tegur! hehe

11 comments:

saya_arief said...

nice..
be memang da boom..
;D

farah diaz said...

sye xdpt BE pon...sedeyhh~

Mohd Shukri Fadzillah said...

mungkin awk tak buat SEO dan cuba check kedudukan ads awak.. dan baca syarat2 kat nuffnang :)

Zairie Husin said...

kalau trafic mantap letak ads kat mana2 pon ttp BE akan dpt.. mantapkan trafic.. tak yah fikir pasal duit.. duit akan dtg..

pape pon. thanks 4 da info.. :D

sabree hussin said...

saya memang nak buat seperti apa yang nuffnang suruh, tapi masalah theme saya kurang sesuai. So kena la buat yang lain macam sikit hhee

Tak caya? Neh datang blog saya

Mohd Shukri Fadzillah said...

hahaha... percaya percaya.. tapi kan boleh susun2.. hehe

hazman aka species1980 said...

BE nie pun bergantung gak kat ADVERTISER yang berminat dengan blog kita...

kisahsensasi said...

Hmmmm.... nak kata kena fokus trafik tu tak jugak kot.... macam blog aku nie average Unique visitor 600-800 SEHARI.... tapi dah dekat sebulan tak dapat BE langsung....

Intan Inn said...

erm samalah dah buat juga macam tue tak pernah dapat be pun tak tahu nnak buat mcm mana daj

Zala Wajik said...

jangan risau sangat pasal ads tu, tetapi nice info ^__^

DaHLia said...

yg penting biar nampak jelasssss

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...