Emergency Transmission

im coming back...
-JoniDipp

Sunday, May 16, 2010

SELAMAT HARI GURU!

Assalamualaikum..

selamat hari guru diucapkan kepada semua cikgu-cikgu kat muka bumi ini. semoga segala curahan bakti kamu semua diberkati oleh Tuhan yang Maha Esa.

tidak lupa juga kepada ibu-bapa yang tak pernah komplen mengajar anak2 menjadi orang yang berguna serta yang selalu kasi tips2 panas macamana nak handle masalah dalam hidup.

tetapi...

diharapkan semua cikgu2 ni walaupun berpangkat cikgu jangan kamu semua lupa diri, dan jangan sekali2 anggap apa yang kamu ajar itu tidak perlu susulan. dan jangan sekali2 assume apa yang kamu ajarkan itu difahami 100% oleh orang yang kamu ajarkan. tak sume naik bullet train. and i know nobody is perfect.including me.

walaupun begitu...

aku ingin berpesan, kalau nak belajar apa2, cari lah guru untuk mengajar kamu tentang sesuatu yang kamu ingin tahu, kerana belajar sorang2 a.k.a belajar ngan setan a.k.a ull assume ull get the idea but the truth is far from the truth.

actually...

i just wanna say, thanks to everybody that have taught me till this day direct or indirectly.
assalamualaikum

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...